SLOWJUICEN

Slowjuicen is het langzaam persen of kneuzen van groenten en het fruit waardoor al het goede in de groenten en het fruit behouden blijft. Je kunt het slowjuicen vergelijken met het kauwen van je eten.

Waarom langzaam
persen?

Bij conventionele sapcentrifuges bevorderen de snel bewegende delen het oxidatieproces, waardoor de voedingsstoffen in het sap niet meer volledig kunnen worden opgenomen door het lichaam.

Bij het gebruik van blenders en sapcentrifuges gaat een groot deel van de kleur, de smaak en ongeveer 85% van de voedingsstoffen verloren. Dat komt omdat deze machines het tarwegras, de groenten of het fruit op heel hoge snelheid (15.000 omwentelingen per minuut) 'vermalen'. Bij dit proces ontstaat veel wrijving en wordt zuurstof door het sap gemengd, wat voor snelle oxidatie van de voedingsstoffen zorgt. Het resultaat is sap van een zeer matige kwaliteit, herkenbaar aan de matte kleur en de afscheiding die na korte tijd ontstaat.

Echt levend sap krijg je uit een zogenaamde slowjuicer. De Fruitjuicer OSCAR DA-1000 is zo'n slowjuicer. Dat is een machine die de groenten en fruit op een heel langzame manier uitperst (65-80 omwentelingen per minuut), vergelijkbaar met hoe wij ons voedsel kauwen. Op deze manier blijven textuur, kleur, smaak en voedingsstoffen (vitaminen, mineralen, chlorophyl etc.) behouden. Het sap uit een slowjuicer is veel lekkerder en gezonder dan het sap uit een blender of een sapcentrifuge. Bovendien is het langer houdbaar, tot wel 48 uur in de koelkast.

Typen slowjuicers
Er bestaan twee soorten slowjuicers: single-gear en twin-gear. Een single-gear werkt met één persvijzel, die de ingrediënten door een zeef perst. Bij het persen worden de celwanden doorbroken, waardoor het sap met alle voedzame ingrediënten vrij komt. Het pulp en de sap worden vervolgens van elkaar gescheiden en komen in twee aparte opvangbakken terecht. De Fruitjuicer OSACR DA-1000 is een single-gear slowjuicer.

Een twin-gear machine werkt met twee persvijzels, die in tegengestelde richting draaien. Het tarwegras wordt eerst als het ware ‘uitgewrongen’ tussen de vijzels, en vervolgens door een zeef geperst. Door deze dubbele persing wordt een groter deel van de celwanden doorbroken, zodat meer sap vrijkomt dan met een single-gear machine.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen