TARWEGRAS

Tarwegras is de jonge scheut van de tarweplant (Latijnse naam: Triticum aestivum).

Wat is tarwegras?
Tarwegras is jonge tarwe. Voordat het uitgroeit tot het graan dat wij kennen, vormt het eerst een groene, sprieterige plant. Gras is het basisvoedsel van het dierenrijk. Logisch: het is een pakhuis van belangrijke voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en antioxidanten. Precies die stoffen die het menselijk lichaam ook nodig heeft om goed te functioneren.

Tarwe behoort tot de familie van de grassen. Op aarde zijn zo'n 8000 soorten gras bekend. Bekende soorten zijn onder andere alle granen, rijst en mais. De voedingswaarde van de verscheidene grassen is enorm. Gras is een onmisbaar gewas! Olifanten halen zelfs hele bossen neer om ruimte te kweken voor hun favoriete maal: gras! Maar ook voor koeien, paarden en andere grazers vormt gras een vrijwel volledige voedingsbron.

Van de tarweplant kunnen we de zaden (de tarwe) oogsten, maar ook de jonge plant is bijzonder voedzaam. Tarwegras bevat namelijk hoge concentraties van vele vitamines, mineralen, aminozuren, enzymen en chlorofyl. Daarom wordt het sap van tarwegras de laatste jaren steeds vaker als aanvulling op de voeding gebruikt.

Helaas zijn wij niet in staat om de stugge vezels van gras te verteren. Toch is er een manier waarop we kunnen profiteren van dit natuurlijke wonderproduct. Hiervoor gebruiken we zogenaamde slowjuicers: speciale sapmachines die licht verteerbaar sap uit gras persen.

Wat is tarwegrassap?
Tarwegrassap is een vloeibaar voedingsconcentraat dat een compleet spectrum aan vitamines, mineralen, enzymen, antioxidanten en en andere essentiële voedingsstoffen bevat. Bovendien is tarwegrassap rijk aan chlorofyl, een krachtige stof die het lichaam reinigt en het voorziet van nieuwe energie. Ter vergelijking: een shot tarwegrassap van 30 mililiter is even gezond als één kilo verse groente.

Wie heeft er baat bij tarwegras?
Tarwegras kan gedronken worden door jong en oud. Kinderen die oud genoeg zijn voor het drinken van sinaasappelsap kunnen ook zonder problemen tarwegrassap drinken. Het is aan te bevelen om het gras preventief te gebruiken als men nog relatief gezond is. Verzuring en ouderdomskwalen bouwen zich in de loop der jaren op. Door dagelijks tarwegras te drinken wordt het lichaam continu voorzien van essentiële voedingsstoffen en blijft de zuurgraad in balans. Voor mensen met kwalen veroorzaakt door voedingsdeficiënties (tekorten) en verzuring heeft het gras een krachtige, genezende werking. 
 
Hoe zit het met kinderen; mogen die ook tarwegras sap drinken?
Ja, dat mag. Wel is het verstandig om hen eerst kennis te laten maken met het drinken van geperst sinaasappelsap.

Is tarwegras sap vrij van gluten?
Ja, tarwegras sap is vrij van gluten.

Is  tarwegrassap natuurlijk?
De voedingsstoffen in tarwegras zijn natuurlijk, organisch,  onderling in optimale verhoudingen en in een zeer zuivere, in water opgeloste vorm en  dus heel licht verteerbaar. Zodoende biedt het een zeer aantrekkelijk alternatief voor synthetische vitamines en mineralen in voedingssupplementen. Het is immers puur natuur voeding!

Vitaliteit / weerstand
Er is nadrukkelijk bewijs van de positieve werking van chlorofyl op de darmen. Uit onderzoek is gebleken dat percentages darmkanker afnamen na consumptie van grotere hoeveelheden bladgroen. Tarwegrassap heeft een prachtige, smaragdgroene kleur met een zoetige, dropachtige smaak. Over smaak valt niet te twisten, maar dat het mega-gezond smaakt erkent iedereen!

Ontgifting / ontsmetting

De hoge concentratie organisch actieve bestanddelen maakt tarwegrassap tevens tot een krachtige ontgifter en ontsmetter. Tot niet eens heel lang geleden werd tarwegrassap op diverse plaatsen gebruikt voor het ontsmetten van chirurgisch materiaal in ziekenhuizen en is het een bekend middel tegen tandvleesontsteking, kiespijn en keelpijn.

Tarwegras is een 100% natuurlijke, levende voedingsbron en bevat vitamines en andere voedingsstoffen in een ideale samenstelling. Dit maakt tarwegrassap een veel gezonder alternatief voor voedingssupplementen.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen